وکیل ملت: پس از تهدیدهای وزارتخارجه امریکا درباره روی میز بودن طرح «ب» در سوریه مبنی بر حمله هوایی به نیروهای بشار اسد، ، روسیه که پیشتر درباره پیامدهای این اقدام به مقامات واشنگتن هشدار داده بود، به تقویت ناوگان نظامی خود در سوریه روی آورد و از اعزام سومین ناو موشکانداز خود به دریای مدیترانه در مقابل طرح «ب» امریکا خبر داد.
همزمان جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا به تهدیدهای این وزارتخانه ادامه داد و تأکید کرد: «مشورت در داخل دولت امریکا درمورد گزینههای غیردیپلماتیک (نظامی) برای پرداختن به جنگ سوریه ادامه دارد.»
خبرگزاری روسی ریانووستی روز پنجشنبه گزارش داد: ناو موشکانداز میراژ از بندر«سواستوپول» راهی سواحل سوریه شده و تا روز چهارشنبه هفته جاری به سواحل سوریه میرسد. این ناو برخلاف دو ناو جنگی دیگر (ناوهای «سرپوخوف» و «زلونی دول») که دوشنبه گذشته به این سواحل اعزام شدند و به موشکهای کالیبر مسلح هستند، به موشکهای ضد کشتی مالاخیت مجهز است. روسیه تاکنون بارها از ناوها و زیردریاییهای خود مواضع گروههای تروریستی ضدسوری بویژه داعش و جبهه النصره را با موشکهای بالدار کالیبر هدف قرار داده است.
همچنین براساس برنامه از قبل اعلام شده، قرار است روسیه در آیندهای نزدیک یک گروه دریایی به فرماندهی ناو هواپیمابر «آدمیرال کوزنتسف» به دریای مدیترانه اعزام کند که شامل پنج ناو و پنج کشتی پشتیبانی خواهد بود. روسیه که از پایگاه پشتیبانی دریایی طرطوس سوریه استفاده میکند از سال 2013 در مدیترانه ناوگروه دریایی مستقر کرده است که هر یگان پس از پایان مأموریت با ناوهای دیگری جایگزین میشود و به این ترتیب ناوگروه روسی همیشه با مأموریت دفاع از سواحل سوریه در این پهنه آبی مستقر است.
به گزارش سایت خبری النشره، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز اخیراً در مصاحبهای خبر داده بود، بمب افکنهای روسی برای نخستین بار از موشکهای «ایکس۱۰۱» در حمله به پایگاههای تروریستها در سوریه استفاده کردند. موشکهای «ایکس۱۰۱» موشکهای بالدار دوربردی هستند که کلاهک جنگی به وزن ۴۰۰ کیلو را میتوانند حمل کنند و همزمان قادر به انهدام دو هدف در فاصلههای ۱۰۰ کیلومتری از یکدیگر هستند. روسیه توافق همکاری با امریکا در زمینه هستهای و بخشهای انرژی را نیز به حالت تعلیق درآورده است که تازهترین نشانه از اوج گیری تنش روابط واشنگتن و مسکو است.
دی میستورا: جبهه النصره از حلب عقبنشینی کند
بالا گرفتن تنشها بین روسیه و امریکا بر سر سوریه و بحران 6 ساله این کشور و وارد شدن این بحران به مرحله نظامی جدید، استفان دیمیستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه با بیان این مطلب که 900 تروریست از جبهه النصره در میان ۲۷۵ هزار شهروند حلب هستند و این مسأله جان شهروندان را به خطر میاندازد، گفت: ما هیچ مذاکراتی با جبهه النصره نداریم. اما من از آنها میخواهم از حلب خارج شوند و جان غیرنظامیان را به خطر نیندازند. فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه حتی آمادگی خود را برای همراهی شخصی با اعضای جبهه النصره تا حومه ادلب اعلام کرد.
در پی این اظهارات میخاییل بوگدانف، معاون وزیر خارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه حمایت کشورش را از طرح دی میستورا برای اجازه دادن به جبهه النصره برای خروج از حلب شرقی و کمک به مردم بیدفاعی که تبدیل به سپر انسانی جبهه النصره و سایر گروههای تروریستی شدهاند، اعلام کرد و گفت: این اقدام باید از مدتها پیش انجام میشد. روسیه همچنین از شورای امنیت خواسته بود، نشست فوقالعادهای درباره اوضاع سوریه بویژه اوضاع در شهر حلب برگزار کند که این نشست قرار بود دیشب برگزار شود.
در همین حال ارتش سوریه نیز با صدور بیانیهای از مردم حلب خواست با استفاده از کریدورهایی که ایجاد شدهاست، از این شهر خارج شوند. این بیانیه همچنین از شبه نظامیان مسلح میخواهد سلاح خود را زمین بگذارند وگرنه در رویارویی با ارتش سوریه مرگ در انتظارشان خواهد بود. در اروپا نیز نگرانیها درباره بحران سوریه و احتمال بروز جنگی تمام عیار بالا گرفته به طوری که فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان بر لزوم ابتکار عمل دیپلماتیک جدید در سوریه تأکید کرده و گفت: بهترین راه برای دستیابی به صلح در سوریه احیای مجدد مذاکرات دیپلماتیک میان روسیه و امریکا است.
حمله تروریستی داعش علیه گروه شبه نظامی فیلق الشام
خبر دیگر اینکه، بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در مرزهای سوریه و ترکیه، پایگاه گروه شبه نظامی موسوم به «فیلق الشام» وابسته به ارتش آزاد سوریه که مورد حمایت ترکیه است، هدف قرار گرفته و بیش از ۴۰ نفراز اعضای این گروه کشته و 50 نفر دیگر زخمی شدند. گروه تروریستی داعش در پایگاههای اینترنتی خود مسئولیت این انفجار را برعهده گرفته است.
دیدگاه خود را درباره این خبر بنویسید
خبر خوان