وکیل ملت: حضور وكيل در محاكم و دادگاهها همواره با اما و اگرهايي همراه بوده است و گاهي اوقات نيز وكلا اجازه حضور در دادگاه را ندارند.بسيار اتفاق افتاده وكلا به جهت مشغله كاري نميتوانند در دادگاه حاضر شوند و از موكل خود دفاع كنند. بايدگفت وكيل يا شخصي كه وكالت كسي را مي پذيرد، وظيفه دفاع از حق او را عهدهدار ميشود و حضور در جلسه دادرسي لازمه اعمال درست اين تكليف است. به همين علت قانون در ماده 41 قانون آيين دادرسي مدني حضور وكيل در جلسه دادگاه را ضروري ميداند. البته اين ضرورت از حيث تكليف وكيل است وگرنه ماده 95 قانون آيين دادرسي مدني صرف عدم حضور وكيل، اصولاً مانع رسيدگي دادگاه نميداند.
سید محمد جندقی حقوقدان استاد دانشگاه و عضو كانون وكلاي مركز در رابطه با ضرورت حضور وكيل در محاكم به «وكيل ملت»گفت: اصولا وكيل به عنوان يار و همكار قاضي،برخي از زواياي تاريك پرونده را ميبيند، ميشكافد و به قاضي ارائه ميدهد تا قاضي از اشتباه خارج شود. زيرا گفته ميشود (القاضي جاهل بين العلمين) قاضي ميان دو طرف( شاكي و متهم) جاهل است.
اين حقوقدان ادامه داد: وكيل ميتواند نقش اساسي در روشن كردن زواياي تاريك پروندهها، ادعاهاي طرفين و حقايق داشته باشد و قاضي را در جهت احقاق حق مردم در يك دادرسي عادلانه همكاري و همياري كند.
اين عضو كانون وكلاي مركز در پاسخ به اين سوال كه در گذشته در محاكم و دادگاهها نوعي نگاه منفي نسبت به وكلا وجود داشت آيا در حال حاضر اين نگاه منفي دستگاه قضايي نسبت به وكلا از بين رفته است، خاطرنشان كرد: اگر نگاه منفي نسبت به وكلا برداشته نشده باشد، اين مساله نقص نقش وكيل نيست. البته در محاكم حقوقي كه وكيل لايحه خود را ارائه ميكند و از متهم دفاع ميكند و اين نگاه وجود ندارد، اما در محاكم كيفري، در صورتي كه بخواهيم دادرسي عادلانه صورت گيرد بايد وكيل اجازه داشته باشد آزادنه حرف خود را بزند، از هيچ چيز نترسد و همچنين دغدغه چيزي را نداشته باشد، زيرا به دليل اعمال و گناهاني كه موكلش انجام داده است وكيل مورد خطاب و عتاب قرار نميگيرد و فقط وكيل موظف است از جرمي كه متهم يا موكلش مرتكب شده دفاع كند. از آنچه حق و صلاح موكل است بنابراين بايد تمام محاكم و قضات محترم دادگستري از وجود و حضور وكيل استقبال كنند زيرا وكيل در جهت همكاري و همياري با قضات در دادگاه شركت ميكنند
جندقي در پايان در پاسخ به اين سوال كه چه اقداماتي بايد انجام بگيرد تا اين نگاه منفي دستگاه قضايي به وكلا برداشته شود، خاطرنشان كرد: البته اين نگاه مقداري به رفتار و شخصيت وكلا نيز بستگي دارد. ناگفته نماند بيشتر قضات از حضور وكلا در محاكم استقبال ميكنند در برخي از محاكم نيز ممكن است نامهربانيهايي با وكلا صورت گيرد كه اين مسائل بايد هرچه زودتر برطرف كرد حال چه از طرق قوه قضاييه يا از طريق كانونهاي وكلا البته بايد گفت گاهي اوقات برخي از وكلا نيز نامهرباني ميكنند.
دیدگاه خود را درباره این خبر بنویسید
اخبار مرتبط