وکیل ملت: پناهندگی به آلمان با ده میلیون تومان!این روزها نجواهایی بین جوانان می شنوی که باعث نگرانی می شود.پای درد دل جوانها که می نشینی حرفهایی شبیه به هم می شنوی:"دوستم چند ماه پیش قاچاقی به آلمان رفته و الان در کمپ است،خیلی هم تعریف می کنه!می گه اینجا حقوق بی کاری می دن کار هم هست،می گه تو هم بیا!اول می ریم ترکیه از اونجا یکی ضمانتی می بره آلمان و بعد که رسیدیم اونجا پول رو بهش می دیم.از ترکیه با کشتی می برن یونان و بقیه اش هم پیاده،کلا بیست روزم نمیشه،دوستم می گه کمپ اصلا هم بد نیس،تازه آلمانی ها چون بچه هم کم دارن با جوونا خیلی خوب برخورد می کنن!"
این سرآغازی است برای وسوسه شدن برای مهاجرت نامعلوم..بعد از سیل مهاجرت نیروی کار ایرانی به استرالیا و بسته شدن راه مهاجرت به استرالیا،فجایع غرق شدن در دریا و بعد هم انتقال به جزیره گینه ظاهرا نیروی جوان این مملکت روزنه دیگری برای مهاجرت پیدا کرده،خطرات مهم نیست آنچه مهم است مقصد است!
دیروز فرار مغزها و امروز مهاجرت نیروهای جوان،در سالهای گذشته هشدارهای زیادی در مورد فرار مغزها از ایران داده می شد مبنی بر اینکه قشر نخبه و تحصیلکرده در حال ترک کشور هستند. جوانان هوشمند ما در المپیادهای علمی گوناگون جهانی شركت میكنند و موفقیتهای فراوان بدست میآورند. ولی اكثر آنها میهن خود را ترك میكنند و به كشورهای مختلف میروند و شانس بازگشت آنها برای خدمت به مردم خود بسیار ناچیز است. گفته میشود از 125 نفر دانش آموزان ممتاز ایرانی كه در المپیادهای مختلف علمی جهان در سه سال گذشته امتحانات سختی را گذرانده و قبول شدهاند، هم اكنون 90 نفر آنها در دانشكدههای اروپا و آمریكا تحصیل میكنند و هیچ برنامهای برای بازگشت به ایران ندارند. دیگر این كه هماكنون فقط در ایالات متحده آمریكا 150 هزار نفر پزشك و مهندس و سایر دانش آموختگان ایرانی كه در ایران تحصیل كردهاند، زندگی میكنند.اما چند سالی است زنگ خطر دیگری به صدا در آمده است و آن هم مهاجرت نیروی کار و جوان است.در سالهای گذشته مسئولین اعلام کردند نسل ایرانی ها به سمت پیری می رود و مردم را تشویق به آوردن فرزند می کردند اما غافل از اینکه نسل جوان خواسته های دیگری دارد،ابتدا باید برای نسل جوان اشتغال و رفاه آورد و بعد تشویق به ازدیاد نسل!نیروی جوانی که باید باعث پیشرفت کشور شود یا بیکار است و به فکر مهاجرت یا آنقدر درگیر مشکلات اقتصادی است که فرزندآوری را در اولویت های بعدی خود قرار می دهد. پناهندگی پناهندگی نوعی از مهاجرت خارجی است که عوامل دافعه در مبدا؛ مردم را مجبور به نقل مکان میکند. مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکنندهای مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت میکنند. دلیل دوم میتواند شرایط و عوامل مساعد جذبکنندهٔ مقصد مهاجرت مانند امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد بیشتر، مسکن بهتر و آزادیهای سیاسی و اجتماعی بهتر باشد. کشورهای مهاجرپذیر نیز از نیروی کار مهاجران نفع میبرند. بسیاری از کشورهای صنعتی برای گردش اقتصاد خود به نیروی کار ارزان مهاجرین نیاز دارند. مهاجران بهویژه در بخشهای کشاورزی، ساختمان، رستورانداری و هتلداری، مراقبت از سالمندان، نظافت و خدمتکاری منازل مشغول به کار هستند. حتی در درون اتحادیه اروپا نیز انجام کار محدودیتهای اقامتی برای بعضی از کشورها دارد و این امر رسماً به مهاجرت و کار غیرقانونی دامن میزند. در واقع در بحثهای مربوط به مهاجرت غالباً چنین جلوه داده میشود که مهاجرین خود را به زور به جوامع مرفهتر تحمیل میکنند. در این میان نه تنها به علل مهاجرت، که ریشهٔ بسیاری از آنان، مناسبات اقتصادی جهانی است، اشاره نمیشود، بلکه در مورد منافع سرشاری که از راه مهاجرت قانونی و غیرقانونی نصیب سوداگران میگردد نیز سکوت میشود.نگرانی از مهاجرت جوانان را نباید دست کم گرفت.سالها تحریم و فشار اقتصادی باعث شده جوانان بجای فکر ساختن کشور خود راه راحتر را انتخاب کنند:رفتن به کشورهای پیشرفته! منبع:گفتگو نیوزدیدگاه خود را درباره این خبر بنویسید
اخبار مرتبط